מחקר קטן הראה מגמה חיובית אך לא מובהקת סטטיסטית. אף על פי כן, לא ניתן לשלול כי הטיפול מביא ליתרונות מסוימים או גורם לנזקים מסוימים.
המחקר CRASH-2 הראה כי tranexamic acid ,antifibrinolytic agent מפחיתה את שיעור התמותה בקרב מבוגרים לאחר טראומה עם דימום תוך גולגולתי, וזאת ללא חסימת כלי הדם. תת מחקר מתוכנן ניסה לבדוק את השפעתה של החומצה במסגרתו של קוהורט שכלל נבדקים עם פגיעה מוחית טראומטית שהשתתפו במחקר CRASH-2.
במסגרת המחקר CRASH-2, 20,111 נבדקים עם דימום תוך גולגולתי או המצויים בסיכון לכך, חולקו אקראית לקבלת tranexamic acid (מנת העמסה של 1 גרם לאורך 10 דקות ולאחר מכן אינפוזיה של 1 גרם לאורך 8 שעות) או פלסבו, בתוך 8 שעות מהפציעה. תת המחקר כלל 123 נבדקים עם פגיעה מוחית טראומטית אשר קיבלו tranexamic acid ו- 126 נבדקים עם פגיעה מוחית טראומטית אשר קיבלו פלסבו. בדיקות CT נערכו בתוך 8 שעות מהפגיעה כמו גם 24 ו- 48 שעות לאחר מכן. לא נמצאו כל הבדלים מובהקים סטטיסטית בן שתי קבוצות המחקר בנוגע לדימום התוך גולגולתי הממוצע (5.9 ו- 8.1 מ”ל), בשיעור הנבדקים שהציגו פגיעות איסכמיות ממוקדות (5% ו- 9%) ובשיעור התמותה בתוך 28 ימים (11% ו- 18%).
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine