מחקרים אפידמיולוגים שנערכו בעשור האחרון מצאו קשר חיובי בין השימוש ב- acetaminophen ובין מחלת האסטמה וחומרתה במבוגרים וילדים. מאמר מיוחד שפורסם בכתב העת Pediatrics סוקר את המידע הקיים בנושא.
תוצאותיו של מחקר בינלאומי גדול מראות כי קיים סיכון גבוה פי 3 (ומובהק סטטיסטית) למחלת האסטמה בקרב ילדים בני 6-7 שנטלו acetaminophen פעם בחודש לפחות. עורכי המחקר ציינו כי אם acetaminophen אכן מגדיל את הסיכון למחלת האסטמה, הרי שהוא אחראי לכ- 40% מהסיכון המיוחס באוכלוסיה (population-attributable risk) לסימפטומים חמורים הקשורים במחלת האסטמה.
מנגד, האם יתכן כי ילדים חולי אסטמה מציגים סבירות גבוהה יותר ליטול acetaminophen או האם יתכן והם סובלים מזיהומים ויראליים המובילים הן לסימפטומים הקשורים באסטמה והן לשימוש ב- acetaminophen? מחקר שנערך באוניברסיטת בוסטון חילק אקראית ילדים שסבלו מחום גבוה (טווח גילאים 6 חודשים עד 12 שנים) לקבלת acetaminophen או ibuprofen להורדת החום. בקרב תת קבוצה של ילדים עם אסטמה, הציגו הילדים שקיבלו acetaminophen סיכוי גבוה פי 2 לבקר במרפאת חוץ עקב אסטמה בהשוואה לילדים שקיבלו ibuprofen.
הסקירה אף מזכירה מחקרים שמצאו קשר תלוי מינון, מחקרים שמצאו עלייה בשיעור המצאות מחלת האסטמה ועלייה בשיעור המכירות של acetaminophen במהלך העשורים הקודמים, ומחקרים שדנו במנגנון האפשרי לתופעה ומצאו כי acetaminophen מגדיל את הרגישות למחלת האסטמה באמצעות דילול ה- glutathione ברירית דרכי הנשימה.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine