שיתוף פעולה מחקרי בין מכון וויס להנדסה ביולוגית, אוניברסיטת הרווארד ובית החולים לילדים בבוסטון הביאה לפיתוחם של חלקיקים מוזרקים בגודל ננו אותם ניתן לתכנת כך שיובילו תרופות לתאי הלבלב באופן סלקטיבי. אף על פי שנזדקק למחקרים רבים נוספים טרם נוכל להכניס את הננו-טכנולוגיה לשימוש קליני, הפיתוח עשוי לשפר באופן ניכר את אופי הטיפול במחלת הסוכרת מסוג 1באמצעות הגדלת היעילות הטיפולית והקטנת היארעות תופעות הלוואי.
מחקרים שנערכו in-vivo מצאו כי הגישה החדשה יעילה פי 200 בהתבסס על יכולתם של הננו-חלקיקים להגן על התרופה מפירוק בגוף ולרכז אותה באתרי המפתח הרצויים (לדוגמא האזורים בלבל המכילים את התאים מייצרי האינסולין). משמעות השיפור הדרמטי ביעילות היא שידרשו מינונים קטנים בהרבה של התרופות לצורך הטיפול בחולים ועל ידי כך גם ימנעו תופעות לוואי טוקסיות, כמו גם עלויות טיפול נמוכות יותר.
סוכרת מסוג 1 הפוגעת לרוב בילדים ומבוגרים צעירים הינה מחלה בה מערכת החיסון של הגוף הורסת את תאי הלבלב המייצרים אינסולין. על פי ה- Juvenile Diabetes Research Foundation, כ- 3 מיליון אמריקאים חולים במחלה וכ- 30,000 חולים חדשים מאובחנים בארה"ב מדי שנה.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine