מחקר הקוהורט הפרוספקטיבי הנוכחי ניסה לבדוק האם הדיאטה ובעיקר צריכה של סידן, ויטמין D ו/או מוצרי חלב משפיעה על היארעות של שברי מאמץ בקרב בנות בגיל ההתבגרות, תושבות ארה”ב.
במחקר השתתפו 6,712 בנות אשר היו בגילאים 9-15 שנים בתחילת המחקר. החוקרים השתמשו בשאלונים על מנת לתעד את צריכת מוצרי החלב, הסידן וויטמין ה- D מדי 12 ו- 24 חודשים בין השנים 1996 ו- 2001.
עורכי המחקר סיכמו ומסרו כי מבין המזונות שנבדקו רק צריכה של ויטמיןD נמצאה כמפחיתה את הסיכון לשברי מאמץ בקרב בנות בגיל ההתבגרות וכי השפעה מגנה נצפתה בקרב בנות המצויות בסיכון גבוה ללקות בשברים כתוצאה מביצוע פעילות גופנית נמרצת.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine