משקל האם לפני ובמהלך ההיריון קשור בהשמנה ובהמצאות גורמי סיכון קרדיו-מטבוליים אצל התינוק, כך עולה ממחקר שנערך על ידי חוקרים מישראל וארה"ב ופורסם בכתב העת המקוון Circulation.
ד"ר הוכנר ועמיתיו מהמרכז הרפואי, הדסה, ירושלים בדקו 1,400 מבוגרים צעירים שנולדו בעיר והגיעו לגיל 32 שנים.
בחוקרים נעזרו במידע מהקוהורט הנ"ל וניסו לבדוק האם ישנו קשר בין ה- BMI של האם לפני ההיריון – maternal pre-pregnancy body mass index ,mppBMI ובין עלייה במשקל במהלך ההיריון, עם מגוון של גורמי סיכון קרדיו-מטבוליים בקרב אותם תינוקות שעתה התבגרו.
ללא קשר לעליה במשקל במהלך ההיריון ולגורמים אחרים, נמצא קשר מובהק בין mppBMI גבוה ובין BMI גבוה של הילוד, היקף מותניים גבוה, לחצי דם סיסטוליים ודיאסטוליים גבוהים ורמות גבוהות של אינסולין וטריגליצרידים, כמו גם עם רמות נמוכות של HDL.
מבוגרים שאמהותיהם נמצאו ברבעון העליון של ה- mppBMI (24.6 או יותר) הציגו BMI ממוצע שהיה גבוה בכמעט 5 נקודות מה- BMI הממוצע של הבוגרים שאמהותיהם הציגו BMI של 21 ומטה. יתר על כן, היקף המותניים שלהם היה גדול ב- 8.4 ס"מ, רמת הטריגליצרידים שלהם הייתה גבוהה ב- 1.4mg/dL ורמת ה- HDL שלהם הייתה נמוכה ב- 3.8mg/dL.
עלייה במשקל במהלך ההיריון אף נמצאה קשורה בקשר חיובי עם השמנה של הילוד. בהשוואה לילודים לאמהות שעלו פחות מ- 9 ק"ג במהלך ההיריון, ילודים לאמהות שעלו יותר מ- 14 ק"ג הציגו BMI גבוה ב- 1.6 נקודות והיקף מותניים גדול ב- 2.4 ס"מ.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine