מטא-אנליזה מצאה כי צריכה גבוהה של אורז לבן מגבירה את הסיכון ללקות בסוכרת מסוג 2. אף על פי כן, מאמר תגובה שפורסם בכתב העת BMJ הזהיר נגד ביצוע שינויים מרחיקי לכת בדיאטה.
החוקרים בדקו האם נמצא קשר בין צריכה של אורז לבן ובין הסיכון ללקות בסוכרת, במסגרתם של ארבעה מחקרי תצפית שכללו כ- 350,000 נבדקים, שני-שליש מהם ממדינות מערביות. הנבדקים היו ללא סוכרת בתחילת המחקר (בהתבסס על דיווח עצמאי) והחוקרים עקבו אחריהם למשך 4-22 שנים.
השוואות שבוצעו בין נבדקים שהשתייכו לקבוצת הצריכה הגבוהה ביותר והנמוכה ביותר מצאו כי הסיכון היחסי ללקות בסוכרת היה באופן כללי 1.3. אוכלוסיות אסייתיות הראו סיכון גבוה משמעותית (1.55), בעוד שאוכלוסיות מערביות – שהציגו שיעורי צריכה של כחמישית בהשוואה לאוכלוסיות האסייתיות – הראו סיכון יחסי של 1.12. עורכי המחקר שיערו כי הערך התזונתי הנמוך של האורז הלבן כמו גם ערכו הגליקמי הגבוה עשויים להשפיע על היארעות הסוכרת.
בתגובה מסרו עורכי כתב העת כי הממצאים האחרונים "אינם תומכים בנקיטת פעולה נרחבת."
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine