בעקבות דיווחים ממחקרים עדכניים כי תרופות אנטי-פסיכוטיות מהדור השני מגבירות את הסיכון ל – extrapyramidal side-effects ,EPS באופן דומה לתרופות מהדור הראשון, נערך ניתוח שניוני למחקר אקראי קודם מסוג מקרה ביקורת.
הבדל מובהק קלינית הוגדר כהכפלת או הקטנת הסימפטומים במחצית בקרב קבוצת חולים שקיבלה מרשמים לתרופות אנטי-פסיכוטיות מהדור הראשון או השני – ההבדל הוגדר כ- odds ratios (OR) > 2.0, כלומר יתרון לתרופות מהדור הראשון, או < 0.5, כלומר יתרון לתרופות מהדור השני.
EPS הוערכו במונחים של הופעת סימפטומים לאחר 12 שבועות ו- 52 שבועות וכסימפטומים שחלפו בנקודות הזמן הללו.
החוקרים דיווחו על הממצאים הבאים:
• החולים שחולקו אקראית בתחילת המחקר לקבלת תרופות אנטי-פסיכוטיות מהדור הראשון (118 נבדקים) הציגו EPS דומות לחולים שטופלו בתרופות מהדור השני (109 נבדקים).
• ממצאים של היעדר פרקינסון (OR = 0.5) ו- akathisia (OR = 0.4), כמו גם עלייה בהיארעות tardive dyskinesia (OR = 2.2) בקרב קבוצת הנבדקים שטופלה בתרופות מהדור השני לאחר 12 שבועות, לא היו מובהקים סטטיסטית. הממצאים אף לא נצפו לאחר 52 שבועות.
• קבוצת הנבדקים שטופלה בתרופות מהדור השני הציגה סבירות נמוכה באופן דרמטי (פי 30) לקבל מרשמים לתרופות אנטי-כולינרגיות וזאת למרות השוויון היחסי ב- EPS.
החוקרים סיכמו ומסרו כי אף על פי שהכוח הסטטיסטי של הניתוח קטן, ניתן להסיק כי תרופות מהדור השני אינן משפרות את פרופיל ה- EPS באופן ניכר בהשוואה לתרופות מהדור הראשון.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine