צריכה תדירה של שוקולד קשורה עם BMI נמוך יותר, כך עולה ממחקר חתך שפורסם ב- Archives of Internal Medicine.
עורכי המחקר ניתחו את צריכת השוקולד של כ- 1,000 מבוגרים בריאים באמצעות שאלונים על תדירות הצריכה של מזונות שונים. אף על פי שצריכת שוקולד בתדירות גבוהה נמצאה כקשורה עם צריכה קלורית גבוהה כמו גם צריכה גבוהה של שומנים רוויים, בהשוואה לצריכה נמוכה, אכילת שוקולד נמצאה כקשורה עם BMI נמוך יותר – אפילו לאחר תקנון לגורמים כגון מצב רוח, פעילות גופנית, צריכה קלורית וצריכה של שומנים רוויים.
בהתבסס על מחקרים שנערכו בחולדות העריכו החוקרים כי catechins המופק מקקאו, עשוי להגביר את הביוגנזה המתרחשת במיטוכונדריות ובנימי הדם, את פעילות תאי השריר ואת מסת הגוף הרזה. החוקרים סיכמו: “יתכן ויש צורך לערוך מחקרים אקראיים שיבחנו את היתרונות המטבוליים של צריכת השוקולד.”
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine




