שוקולד מריר עשוי להוות אמצעי זול – וטעים – להפחתת הסיכון הקרדיווסקולארי עבור אנשים המצויים בסיכון גבוה, כך עולה ממחקר שפורסם ב- BMJ.
על מנת לבנות את מודל המחקר השתמשו החוקרים מאוסטרליה במידע שנלקח מסקירות ספרות שהראו כי צריכה של שוקולד מריר מורידה את לחץ הדם הסיסטולי ב- 3.2 mm Hg ואת רמת ה- LDL cholesterol ב- 0.15 mmol/L (כמעט 6 mg/dL). המודל כלל 2,000 נבדקים עם יתר לחץ דם וסינדרום מטבולי וללא מחלות קרדיווסקולאריות.
החוקרים מצאו כי לאורך עשור, צריכה קבועה של שוקולד מריר עשויה למנוע 70 אירועים קרדיווסקולאריים לא קטלניים, ו- 15 מקרי מוות מסיבות קרדיווסקולאריות, פר 10,000 אנשים שאוכלים שוקולד. האסטרטגיה תעמוד בשיקולי עלות-תועלת אם יושקעו 42$ פר אדם פר שנה באסטרטגיות מניעה (פרסום, קמפיינים לחינוך לבריאות או סבסוד של שוקולד מריר). האסטרטגיה תהיה יעילה גם אם שיעור ההיענות יעמוד רק על 80%.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine