רמות נמוכות של יסוד הקורט selenium קשורות בסיכון מוגבר להתפתחות סוכרת 2, כך מצא מחקר שארך 25 שנה וכלל יותר מ- 7,000 מבוגרים.
Selenium המופק מדגנים, דגים ובשר ממלא תפקיד חיוני במגוון של פעילויות מטבוליות המיועדות למניעה של נזקים חמצוניים.
מחקרי עבר אשר ניסו לבדוק את השפעתן של רמות צריכה שונות של היסוד על מחלות כרוניות, דיווחו על ממצאים סותרים, אך יש לציין כי החוקרים בתחום התקשו לקבוע את רמת הצריכה של selenium בדיאטה.
ד"ר Darius Mozaffarian ועמיתיו מבית הספר לבריאות הציבור שבהרווארד, ארה"ב, בדקו את רמות ה- selenium בציפורניים. הניתוח תוכנן לספק סמן ביולוגי תקף ואובייקטיבי לצריכה ממושכת של selenium.
במחקר השתתפו 3,630 נשים משנת 1982-83 עד שנת 2008 ו- 3,535 גברים משנת 1986-87 עד שנת 2008.
הסיכון לפתח סוכרת 2 היה נמוך ב- 24% בקרב חמישית הנבדקים שהציגו את הרמות הגבוהות ביותר של היסוד וזאת בהשוואה לחמישית הנבדקים שהציגו את הרמות הנמוכות ביותר.
החוקרים סיכמו: "תוצאות המחקר מספקות את הראיות החזקות ביותר הקיימות כיום כי צריכת selenium בדיאטה עשויה להשפיע על היארעות של סוכרת 2."
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine