חשיפה מקרית למזונות שונים מהווה גורם נפוץ לתגובות אלרגיות בקרב ילדים צעירים, ותגובות חריפות לרוב אינן מטופלות בצורה נכונה. כך עולה ממחקר פרוספקטיבי שפורסם בכתב העת Pediatrics.
כ- 500 ילדים לפני גיל בית הספר האלרגיים או החשודים כאלרגיים לחלב או ביצים גויסו למחקר. ההורים קיבלו ייעוץ תזונתי כמו גם הוראות מודפסות להתנהגות במצבי חירום ומרשמים לזריקות אפינפרין.
לאורך חציון מעקב של 3 שנים, כמעט שלושה-רבעים מהילדים סבלו מתגובות אלרגיות. כמעט 90% מהתגובות נבעו מחשיפה אקראית, מרביתן כתוצאה משכחה, חוסר תשומת לב של המטפלים, טעויות בקריאת התוויות של מוצרי המזון, או זיהום צולב (cross-contamination). ההורים הם שהגישו את המזון בשליש מהמקרים.
כ- 10% מהתגובות הוגדרו כחמורות, אך רק כשליש מהן טופלו באפינפרין.
החוקרים קראו להדרכה טובה יותר של ההורים להימנעות ממזונות מזיקים ולטיפול נכון בתגובות המתרחשות.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine