החוקרים ערכו מחקר קוהורט גדול מבוסס אוכלוסייה וניסו לקבוע האם קיים קשר בין שימוש ב- PPIs וירידה בצפיפות העצם. ה- (Canadian Multicentre Osteoporosis Study (CaMos כלל חולים שעברו בדיקות לצפיפות העצם בצוואר הירך, בכלל הירך, ובחוליות (L1–L4 (lumbar spine, בתחילת המחקר ולאחר 5 ו- 10 שנים. הנבדקים אף דיווחו על שימוש בתרופות ועל המצאות גורמי סיכון לאוסטיאופורוזיס ולשברים.
סה”כ השתתפו במחקר 8,340 חולים, כאשר 4,512 (55%) המשיכו עד לשנה ה- 10. לאחר תקנון למשתנים מתערבים (confounders), שימוש ב- PPIs נמצא כקשור עם צפיפות עצם התחלתית נמוכה יותר בצוואר הירך ובכלל הירך. לאחר 10 שנות מעקב ולאחר תקנון למשתנים מתערבים פוטנציאלים, נמצא כי שימוש ב- PPIs אינו מגביר את קצב האובדן של צפיפות העצם.
החוקרים סיכמו: “שימוש ב- PPIs קשור בצפיפות עצם התחלתית נמוכה יותר בצוואר הירך ובסה”כ הירך, אך לא נראה כי PPIs מגבירים את קצב האובדן של צפיפות העצם לאורך מעקב של 10 שנים. הממצאים תומכים בטענה כי שימוש ב- PPIs אינו משפיע על אובדן צפיפות העצם וכי יתכן והקשר שתואר במחקרים אחרים בין שימוש ב – PPIs ובין היארעות שברים נצפה הודות למשתנים מתערבים.”
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine