על הרופאים והמטפלים לשים לב לשינויים קוגניטיביים בקרב מטופלים קשישים וזאת על מנת להימנע מלפספס מקרים של מחלת אלצהיימר, כך מסרו חוקרים מארה”ב שמצאו כי הדעיכה המנטאלית מאיטה עם הגיל בקרב החולים במחלה.
ד”ר Dominic Holland וצוותו מאוניברסיטת קליפורניה, סן-דיאגו ערכו מחקר שכלל 723 נבדקים בגילאים 65-90. במחקר השתתפו 222 אנשים בריאים מבחינה קוגניטיבית, 345 אנשים עם פגיעה קוגניטיבית קלה, ו- 156 חולי אלצהיימר.
החוקרים השתמשו בבדיקות MRI ובמבחנים קוגניטיביים על מנת להעריך שינויים בקרב המטופלים לאורך זמן.
החוקרים מצאו הפחתה משמעותית בשיעור הדעיכה הקלינית והאטרופיה ככול שעלה גילם של חולי האלצהיימר והאנשים שהציגו פגיעה קוגניטיבית קלה. בקרב אנשים ללא פגיעה קוגניטיבית, עלה שיעור הדעיכה הקלינית והאטרופיה עם הגיל.
ד”ר הולנד מסר כי אבחנה מוקדמת ומדויקת תוביל לטיפול טוב יותר. “אחד מהמאפיינים הבולטים ביותר של מחלת האלצהיימר הוא מהלכה הפרוגרסיבי. מצבם של מרבית החולים מידרדר שנה לאחר שנה.”
ד”ר הולנד ציין כי רופאים עשויים להסס לאבחן אלצהיימר בקרב חולים שלא מציגים את אותה הידרדרות שנה לאחר שנה. “הטריק הוא להיות קשוב למטופלים ולשינויים העוברים עליהם ולהיות מודעים להשפעתו של הגיל ולכך כי ההידרדרות הקשורה במחלה מאיטה עם הגיל.”
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine