טיפול דואלי בשני נוגדי טסיות הניתן ל- small subcortical strokes (המכונים גם lacunar strokes) אינו יעיל יותר בהשוואה לאספירין בלבד, למניעת חזרות של שבץ, כך עולה ממחקר אקראי שפורסם ב- New England Journal of Medicine. הטיפול בשני נוגדי הטסיות אף הגביר את הסיכון לדימומים ולתמותה מכול הסיבות.
החוקרים חילקו אקראית כ- 3,000 חולים אשר חוו לאחרונה lacunar stroke לקבלת טיפול באספירין ו- clopidogrel (קבוצת הטיפול הכפול) או פלסבו.
לאחר מעקב של 3.4 שנים, שיעור החזרות של השבץ היה דומה בקרב שתי הקבוצות (2.7% פר יום בקרב הקבוצה שטופלה באספירין בלבד, מול 2.5% בקרב הקבוצה שקיבלה את הטיפול הכפול).
יתר על כן, דימומים חמורים היו נפוצים כמעט פי 2 בקרב קבוצת הטיפול הכפול (2.1% מול 1.1%). שיעורי התמותה מכל הסיבות היו אף הם גבוהים באופן לא צפוי בקרב קבוצת הטיפול הכפול (113 מול 77 מקרי מוות).
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine