מחקרים שנערכו בעבר העלו את ההשערה כי קיים מנגנון באמצעותו non-steroidal anti-inflammatory drugs NSAIDs עשויות להשפיע על התגובה לנוגדי דיכאון – כלומר להוריד מיעילותם. עורכי המחקר הנוכחי ניסו לאשר את קיומו של הקשר הנ"ל בקרב קוהורט עצמאי מבוסס אוכלוסייה. השימוש ב- NSAIDs ובתרופות נלוות נבדק בקרב 1,528 אנשים שטופלו במסגרת מערכת הבריאות ב- New England, ולאחר מכן נבדק המידע שעלה מהמחקר הזה ומהמחקר המקורי (STAR*D) שהציע כי ישנו קשר בין טיפול ב- NSAID ובין יעילותם של נוגדי דיכאון. כמו כן ניסו החוקרים לאפיין משתנים מתערבים פוטנציאלים שהיו עשויים להשפיע על הקשר שנצפה.
החוקרים דיווחו על התוצאות הבאות:
• חשיפה ל- NSAID הגבירה את הסיכוי כי הדיכאון יסווג כעמיד לטיפול, בהשוואה לדיכאון שיסווג כמגיב לטיפול ב- selective serotonin reuptake inhibitors.
(odds ratio=1.55, 95% CI=1.21–2.00).
• הקשר הנ"ל נצפה בקרב קבוצת המטופלים שנטלו NSAIDs בלבד אך לא בקרב מטופלים שנטלו תרופות אחרות עם מנגנון דמוי NSAIDs (cyclooxygenase-2 inhibitors ו- salicylates).
• מודלים לרגרסיה שהתייחסו לגיל, מין, מוצא אתני, תחלואות רקע ושימוש בשירותי הבריאות לא מצאו השפעות מובהקות סטטיסטית של המשתנים הללו על הממצאים.
• ניתוח מחדש של תוצאות המחקר STAR*D מצא באופן דומה כי קיים קשר עם שימוש ב- NSAIDs אך לא עם תרופות דמויות NSAIDs, כאשר ההשפעה שנצפתה נותרה בעינה גם לאחר תקנון למשתנים מתערבים פוטנציאלים.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine