מחקר חתך שפורסם ב- Archives of Internal Medicine מעלה שאלות בנוגע לצורך בצום לפני ביצוע בדיקות לרמות השומנים בדם, כפי שממליצים הקווים המנחים המקובלים כיום.
החוקרים הקנדים השתמשו במידע מעבדתי על מנת לבדוק האם מועד הארוחה האחרונה (טווח 1-16 שעות) השפיע על תוצאות הבדיקות לרמת השומנים בדם. המחקר כלל כמעט 210,000 נבדקים.
באופן כללי נמצא כי משך הצום השפיע במידה מועטה (בפחות מ- 2%) על רמות הכולסטרול הכללי ועל רמות ה- HDL. רמות ה- LDL ורמות הטריגליצרידים הושפעו במידה רבה יותר – פחות מ- 10% ו- 20%, בהתאמה.
מאמר מערכת סיכם: “נראה כי ההשפעה של צום על רמת הכולסטרול הכללי ורמת ה- HDL הינה מועטה, ולא בטוח כי יש הכרח לנקוט בו. נראה כי הפרקטיקה הרצויה הינה הסתמכות על פרופיל הליפידים הנמדד שלא בצום.”
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLIne