שירות “מאחורי הכותרות” סוקר מחקר שעסק ב- linoleic acid כתוסף מזון

 

שירות “מאחורי הכותרות” של ה- NHS Choices פרסם סקירה של מחקר שפורסם ב- BMJ והראה כי החלפה של שומנים רוויים ב- linoleic acid אינה מועילה למערכת הקרדיווסקולארית.

 

הסקירה סיכמה:

• בניגוד לאמונה הרווחת, המחקר מצא כי לא כל חומצות השומן הבלתי רוויות טובות ללב (בעלות “cardioprotective effect”).

• המחקר היה מחקר אקראי מסוג מקרה ביקורת אשר כלל סוג אחד בלבד של שמן ואשר ניסה להגביר את הצריכה של חומצות שומן בלתי רוויות.

• למחקר היו מגבלות מסוימות. המידע הדיאטטי שנאסף במהלך המחקר המקורי אינו מפורט מספיק על מנת שנוכל לשלול את האפשרות כי שינויים בהרגלי הצריכה של מזונות אחרים השפיעו על התוצאות שנצפו.

• הנבדקים במחקר עודדו להגביר את צריכת חומצות השומן הבלתי רוויות (בעיקר omega 6-linoleic acid) ל- 15% מכלל תצרוכת האנרגיה שלהם ולכן לא ברור אם ניתן להכליל את הממצאים גם עבור רמות צריכה נמוכות יותר של linoleic acid.

• היות והמחקר נערך בגברים בגילאים 30-59 עם היארעות מוקדמת של מחלות לב כליליות, ייתכן כי לא ניתן להכליל את התוצאות על גברים ללא מחלות שכאלו, על גברים בגילאים שונים ועל נשים.

• חשוב לציין כי לשמני ירקות שונים (vegetable oils) מאפיינים שונים מאוד (יחסים שונים בתכולת ה- omega-3 וה- omega-6 ובסוגי חומצות השומן הרוויות והלא רוויות) ולכן לא ניתן להסיק כי ההשפעות שנצפו כאן נכונות עבור כל שמני הירקות.

 

לידיעה >>

 

הידיעה הועברה ע”י PharmaLine

 

 

 

 

 

מאמרים נוספים

מדריך בדיקות מעבדה - מאת פרופ' בן-עמי סלע / K ויטמין
 באדיבות ויקירפואה            Vitamin K – K ויטמין     מעבדה   כימיה בדם    תחום    מדידת רמת ויטמין בעיקר...
התקף לב 33
צריכת משקאות דיאטטיים והסיכון לפרפור פרוזדורים
צריכה מוגברת של משקאות דיאטטיים עשויה להעלות את הסיכון למחלות לב בטווח הארוך. אלו ממצאיו של מחקר חדש שנערך על ידי חוקרים מסין. במסגרת המחקר נבדקו כ-200 אלף מבוגרים מבריטניה ללא מחלות...
יציבה ונפילות בגיל השלישי - הקשר התזונתי
פציעות ואירועים טראומטיים הקשורים בנפילות הם בעלי משמעות קריטית בתחומים של בריאות הציבור, הן מבחינת הסבל האישי והן מבחינת העלויות הגבוהות למערכת הבריאות{1 }. הידרדרות במדדי יציבה וניעה...
Processed food
מזון אולטרה מעובד מעלה את הסיכון לתמותה מוקדמת
אנשים, הנוטים לצרוך מזונות אולטרה מעובדים, דגנים מסוכרים וחטיפים, עשויים לחיות פחות מאנשים, הנוטים להימנע מצריכת מזונות כאלה. אלו ממצאיו של מחקר, שפורסם לאחרונה בכתב העת BMJ. החוקרים...

עדכוני רישום

נושאים חמים

חוץ מירידה במשקל, לאוזמפיק יש השפעות נוספות על המשתמשים

אקסטזי - סם האהבה

טפסים לבתי מרקחת

תרופה ניסיונית לנשילת עור חריפה

פורסמו קווים מנחים גלובליים חדשים לשיפור בטיחות השימוש ב-Clozapine

חדש על המדף

וובינרים קרובים

התחברות לאתר

אישור הרשמה

תודה על הרשמתך

ברגעים אלה נשלח אליכם מייל אישור הרשמה. להפעלת חשבונך באתר, יש ללחוץ על קישור זה.

הנתונים שסיפקת במהלך הרישום נבדקים כעת מול מאגר רישוי המקצועות הרפואיים במשרד הבריאות. בתום הבדיקה תתקבל הודעה בהתאם.

תוכן למנויים

תוכן זה ניתן להצגה
לאנשי / נשות
צוות מקצועי בלבד

לכניסה למערכת:

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

,אם הינכם עובדי מקצועות הבריאות
.עדכנו זאת בחשבונכם האישי

אם לדעתך נפלה טעות, ניתן ליצור קשר עם צוות האתר דרך עמוד יצירת הקשר

כניסת מנויים רשומים

בלחיצה על כניסה אני מאשר\ת את הסכמתי לתנאי האתר ולמדיניות הפרטיות

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר