ניתוח של אספקת מזון מ- 175 מדינות אשר פורסם בכתב העת PLoS One מצא קורלציה חזקה בין זמינות של סוכרים ובין הימצאות של סוכרת.
יתר על כן, קורלציה חיובית חלשה נמצאה בין צריכה של קלוריות מכל סוגי המזון ובין הימצאות של סוכרת, בעוד שקורלציה חיובית חזקה נמצאה עבור זמינות ספציפית של קלוריות מסוכרים.
Anthony Komaroff, מה- Journal Watch General Medicine הזהיר, בעוד שצריכת סוכרים "עשויה להוות פקטור משמעותי באפידמיית הסוכרת… מחקר אקולוגי כגון זה אינו יכול להוכיח כי הקשר שנצפה הינו קשר סיבתי".
כמו כן הוא ציין כי המחקר לא בחן באופן מעמיק את רמות הפעילות הגופנית
הידיעה הועברה ע"י PharmaLine