רמות גבוהות בפלסמה של חומצות שומן ארוכות שרשרת omega-3 קשורות עם סיכון נמוך יותר לתמותה, בעיקר מסיבות קרדיווסקולאריות, כך עולה ממחקר שפורסם ב- Annals of Internal Medicine.
הרמות בסרום של חומצות שומן מסוג omega-3 נמדדו לכ- 2,700 מבוגרים מארה"ב, ללא מחלות לב. לאחר מכן נערך אחר הנבדקים מעקב לאורך 15 שנים.
במהלך תקופה זו אירעו 1625 מקרי מוות.
ניתוח מתוקנן מצא כי הנבדקים שהציגו את הרמות הגבוהות ביותר של omega-3s בתחילת המחקר אף הציגו סיכון נמוך ב- 27% לתמותה כללית, בהשוואה לנבדקים שהציגו את הרמות הנמוכות ביותר.
ירידה בתמותה מסיבות קרדיווסקולאריות – ובאופן ספציפי עקב הפרעות בקצב הלב הייתה אחראית למרבית ההפחתה שנצפתה בסיכון.
החוקרים ציינו כי ניתן לתרגם את ההבדלים שנצפו בסיכון לתמותה לעלייה של כ- 2.2 שנים בתוחלת החיים הנותרת לאחר גיל 65, בקרב אותם נבדקים שהציגו את הרמות הגבוהות ביותר של omega-3.
החוקרים ציינו כי ממצאי המחקר מעידים כי omega-3 הנצרך בדיאטה בגיל מבוגר עשוי להפחית את שיעורי התמותה הכלליים.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmlLine