דיאטה צמחונית קשורה עם סיכון נמוך יותר לתמותה, כך עולה ממחקר שפורסם ב- JAMA Internal Medicine.
במחקר השתתפו 73,000 נבדקים (Seventh-day Adventists) אשר נשאלו לגבי הדיאטה שלהם בתחילת המחקר.
כ- 52% סווגו כצמחונים, כולל נבדקים שאכלו בשר או דגים מדי פעם.
לאורך חציון מעקב של 6 שנים, הציגו הצמחונים סיכון נמוך ב- 12% לתמותה כללית בהשוואה ללא צמחונים, וזאת לאחר תקנון למשתנים מתערבים.
היתרונות של דיאטה צמחונית היו בולטים יותר בקרב גברים (בהשוואה לנשים).
מבין תתי הקבוצות הצמחוניות, נבדקים שאכלו דגים הציגו את הסיכון הנמוך ביותר לתמותה.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine