טיפול הורמונאלי מבוסס אסטרוגן אינו משפיע על היכולת הקוגניטיבית לטווח הארוך כאשר הוא ניתן לנשים בתחילת גיל העמידה (younger postmenopausal women), כך עולה מניתוח מה- Women’s Health Initiative שפורסם ב- JAMA Internal Medicine.
החוקרים בדקו כ- 1,300 נשים אשר בגילאים 50-55 חולקו אקראית לקבלת טיפול הורמונאלי מבוסס אסטרוגן או פלסבו. הטיפול ניתן למשך כ- 7 שנים ובדיקות קוגניטיביות נערכו כ- 7 שנים לאחר תום הטיפול.
באופן כללי, לא נמצא הבדל מובהק סטטיסטית בציון הקוגניטיבי של נשים שטופלו ושל נשים שקיבלו פלסבו, ממצא אשר נותר בעינו הן עבור טיפול בשילוב של estrogen ו- medroxyprogesterone acetate והן עבור טיפול ב- estrogen בלבד.
החוקרים סיכמו:
“הממצאים מרגיעים, ומאשרים כי טיפול הורמונאלי הניתן לנשים בתחילת גיל העמידה אינו בעל השפעה שלילית על היכולת הקוגניטיבית בטווח הארוך.”
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine