ה- FDA קובע גבול עליון לכמות הארסן המותרת במיץ תפוחים, הרמה – 10 parts per billion ,ppb זהה לזו שנקבעה על ידי ה- Environmental Protection Agency EPA לארסן במי השתייה.
ה- FDA קבע גבול זה על מנת לספק הנחיות לתעשייה.
הסוכנות מנטרת את רמות הארסן במיצי תפוחים מזה 20 שנה ולאחרונה פורסמו תוצאות הבדיקות שנערכו בשנת 2012, מתוך 94 דגימות שנבדקו, 95% ממיצי התפוחים הכילו רמות נמוכות מ- 10 ppb של סה”כ ארסן, ו- 100% מהדגימות הכילו פחות מ- 10 ppb של ארסן א-אורגני, הצורה הקרצינוגנית של ארסן.
ארסן א-אורגני עשוי להימצא במזונות היות והוא מצוי בסביבה, הן כמינרל טבעי והן משום שבעבר נעשה בו שימוש בקוטלי מזיקים.
ארסן א-אורגני אף נמצא כקשור עם נגעים בעור, הפרעות התפתחותיות, מחלות קרדיווסקולאריות, רעילות למערכת העצבים וסוכרת.
לצורך החלטתו נעזר ה- FDA במידע משני מחקרים שפורסמו בשנת 2010 כמו גם בבדיקה שנערכה בשנת 2011 על תוספים ומזהמים במזון, על ידי ה- Joint Expert Committee של ה- Food and Agriculture Organization שהינו חלק מה- United Nations ומה- World Health Organization.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine