חוקרים מישראל מאשרים "ארוחת בוקר כיד המלך וארוחת ערב כשל אביון" מגנות מפני סוכרת, יתר לחץ דם ומחלות לב.
החוקרים מהפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל-אביב והיחידה לסוכרת של בית החולים וולפסון מצאו כי אנשים שאכלו את הארוחה היומית הגדולה שלהם בבוקר הציגו סבירות גבוהה יותר לרדת במשקל ולצמצם את היקף המותניים שלהם בהשוואה לאנשים שאכלו את הארוחה היומית הגדולה שלהם בערב.
אנשים שאכלו ארוחת בוקר גדולה שאף לוותה בקינוח – חתיכת שוקולד, עוגה או עוגייה, אף הציגו רמות נמוכות יותר של אינסולין, גלוקוזה וטריגליצרידים במהלך היום – מדדים המבטאים סיכון נמוך יותר למחלות קרדיווסקולאריות, סוכרת, יתר לחץ דם וכולסטרול גבוה.
במחקר השתתפו 93 נשים שמנות שחולקו בצורה אקראית לשתי קבוצות.
כל קבוצה קיבלה דיאטה שכללה סה"כ 1,400 קלוריות ליום למשך 12 שבועות. הקבוצה הראשונה צרכה 700 קלוריות בארוחת הבוקר, 500 בצהריים ו- 200 בערב.
הקבוצה השנייה צרכה 200 קלוריות בבוקר, 500 בצהריים ו- 700 בערב.
הארוחות בנות 700 הקלוריות הורכבו מאותם מזונות.
החוקרים מצאו כי הנבדקות מהקבוצה הראשונה ירדו בממוצע 8 ק"ג וצמצמו את היקף המותניים שלהן ב- 7.6 ס"מ, בהשוואה ל- 3.3 ק"ג ו- 3.5 ס"מ.
כמו כן נמצא כי בקרב הנבדקות בקבוצה הראשונה נמדדה רמה נמוכה יותר של ההורמון ghrelin דבר המעיד על רצון נמוך יותר לנשנש בין הארוחות.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine