אכילת שוקולד עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות מחלות לב, כך מצאו חוקרים מבריטניה.
החוקרים ניתחו שבעה מחקרים שכללו מעל ל- 100,000 נבדקים עם וללא מחלות לב. עבור כל מחקר השוו הקבוצה שצרכה את כמות השוקולד הגדולה ביותר עם הקבוצה שצרכה את כמות השוקולד הקטנה ביותר. כמו כן נלקחו בחשבון ההבדלים בתכנון המחקרים השונים על מנת לצמצם את כמות ההטיות.
חמישה מחקרים דיווחו כי צריכת כמות גדולה של שוקולד מפחיתה את הסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים "הקבוצה שצרכה את כמות השוקולד הגדולה ביותר הציגה סיכון נמוך ב- 37% לסבול ממחלות קרדיווסקולאריות וב- 29% משבץ, בהשוואה לקבוצה שצרכה את כמות השוקולד הקטנה ביותר."
למרות זאת, לא נצפתה ירידה מובהקת סטטיסטית בסיכון לאי ספיקת לב.
המחקרים לא הבדילו בין שוקולד כהה ולבן וכללו אצבעות שוקולד, משקאות, ביסקוויטים וקינוחים.
החוקרים ציינו כי יש לנתח את הממצאים בזהירות, בעיקר היות ושוקולד מסחרי בעל ערך קלורי גבוה ביותר – כ- 500 קלוריות עבור כל 100 גרם, וכי אכילה מרובה של שוקולד עשויה להוביל לעלייה במשקל, סוכרת ומחלות לב.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine