יעילותם של הסיבים התזונתיים למניעת תחלואה קרדיווסקולארית אושרה במטה-אנליזה חדשה שפורסמה ב- BMJ.
החוקרים סקרו 22 מחקרי קוהורט שנערכו ברובם במדינות מערביות ואשר בדקו את הקשר בין צריכת סיבים והסיכון הקרדיווסקולארי. רוב המידע נאסף משאלונים. הניתוח בחן את הסיכון בהתבסס על עקומות של מנה-תגובה במקום שימוש בהגדרות של צריכה “רבה” או “מועטה”.
באופן כללי, צריכת סיבים הייתה קשורה בקשר הפוך עם הסיכון הקרדיווסקולארי. באופן ספציפי, כל עלייה של 7 גרם ליום בצריכה הייתה קשורה עם risk ratio של 0.9 הן עבור coronary heart disease והן עבור מחלות קרדיווסקולאריות.
רק צריכה של סיבים לא מסיסים (סובין, אורז חום ודגנים מלאים אחרים) הפחיתה את הסיכון באופן מובהק.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine