צריכת אגוזים במהלך ההיריון יכולה להגן על העובר מפני אלרגיות, כך על פי מחקר שפורסם ב- JAMA Pediatrics.
החוקרים בדקו את ההמצאות של אלרגיות לאגוזי עץ ובוטנים בקרב כ- 8,200 ילדים (גילאים 10-14 שנים) שהאמהות שלהם מילאו שאלוני תזונה במהלך ההיריון.
ילדים לאמהות שאכלו חמש מנות ומעלה של אגוזים בשבוע, הציגו סיכון מופחת לסבול מאלרגיות (adjusted odds ratio, 0.58), בהשוואה לילדים לאמהות שאכלו פחות ממנה אחת בשבוע. הפחתה בסיכון נצפתה גם לאחר צריכה של מנה עד ארבע מנות בשבוע.
בקרב אמהות עם אלרגיה לאגוזי עץ, צריכת בוטנים (או להיפך) נמצאה כקשורה עם עלייה לא מובהקת סטטיסטית בסיכון לאלרגיות בקרב הילדים.
כמו כן צוין כי צריכה של אגוזים ובוטנים בהיריון מהווה מקור טוב לחלבונים ולחומצה פולית ולכן מסייעת למנוע הן neural tube defects והן אלרגיה לאגוזים.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmiLine