המחקר אף מצא כי אנשים המפחיתים את כמויות הקפה שהם שותים ביותר מ- 2.4 דציליטר ליום מציגים סיכון גבוה ב- 17% ללקות בסוכרת מסוג 2.
אנשים המגדילים את צריכת הקפה שלהם בלפחות כוס אחת מדי יום למשך ארבע שנים מציגים סיכון נמוך ב- 10% ללקות בסוכרת מסוג 2, כך מצא המחקר החדש.
החוקרים מבית הספר לבריאות הציבור שבאוניברסיטת הרווארד בדקו צריכה של קפה נטול ועם קפאין, כמו גם צריכת תה המכיל קפאין, בקרב מעל ל- 48,000 נשים מה- Brigham and Women's Hospital-based Nurses' Health Study, בין השנים 1986-2006.
החוקרים ניתחו גם מידע דומה על 47,510 נשים מה- Nurses' Health Study II מ- 1991-2007, ו- 27,759 גברים מה- Health Professionals Follow-up Study מ- -19862006. לאורך תקופת המחקרים אירעו 7,269 מקרים של סוכרת מסוג 2.
המחקר שפורסם בכתב העת המקוון Diabetologia, מצא כי אנשים שהגדילו את צריכת הקפה (המכיל קופאין) שלהם ביותר מכוס אחת פר יום לאורך ארבע שנים נהנו מסיכון נמוך ב- 11% ללקות בסוכרת מסוג 2, בהשוואה לאנשים שלא עשו שינויים בצריכת הקפה שלהם.
החוקרים אף מצאו כי אנשים שהפחיתו את צריכת הקפה שלהם ביותר מ- 2.4 דציליטר ליום, הציגו סיכון גבוה ב- 17% ללקות בסוכרת.
שינויים בצריכה של קפה נטול קפאין ותה עם קפאין לא השפיעו על הסיכון ללקות בסוכרת 2.