נשים בהיריון או נשים העשויות להרות, כמו גם נשים מניקות וילדים, צריכים לצרוך מגוון דגים פעמיים עד שלוש פעמים בשבוע (225-340 גרם מדי שבוע) על מנת לתמוך בגדילה ובהתפתחות, כך ממליצים ה- FDA וה- EPA בטיוטת הנחיות חדשה שפורסמה. על הדגים להיות דלים בכספית (לדוגמא, טונה בהירה מקופסא, catfish, cod, salmon, tilapia).
ההמלצות, העולות בקנה אחד עם הקווים המנחים של ה- USDA משנת 2010 אף ממליצים לא לצרוך את הדגים הבאים היות והם עשירים ב- methylmercury:
• Albacore tuna (מוגבל ל- 170 גרם בשבוע)
• King mackerel
• Shark
• Swordfish
• Tilefish
על פי ניתוח שערך ה- FDA, נשים בהיריון מארה”ב לא צורכות כמות מספקת של דגים. מידע המתבסס על כ- 1000 נשים מצא כי 21% לא צרכו דגים כלל במהלך החודש האחרון ו- 75% צורכות פחות מ- 113 גרם של דגים בשבוע.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine