ילדים הצורכים חלב שלא ממקור פרה – כגון חלב סויה, אורז, שקדים, או עיזים – מציגים רמות נמוכות יותר של ויטמין D בהשוואה לילדים הצורכים חלב ממקור פרה, כך מצא מחקר שפורסם ב- Canadian Medical Association Journal .
החוקרים הקנדים שאלו את הוריהם של 2800 ילדים בגילאים 1-6 שנים בנוגע לצריכה של חלב פרה המועשר בוויטמין D ובנוגע לצריכה של חלב שאינו ממקור פרה – סוגי חלב שאינם מחויבים בתוספת של ויטמין D. כמו כן נמדדו רמות ה- 25-hydroxyvitamin D בסרום של הילדים.
מעל ל- 10% מהילדים צרכו חלב שאינו ממקור פרה. ילדים שצרכו רק חלב שאינו ממקור פרה הציגו סיכון גבוה כמעט פי 3 להציג רמות ויטמין D נמוכות מ- 50 nmol/L בהשוואה לילדים שצרכו רק חלב ממקור פרה. עבור ילדים שצרכו חלב ממקור פרה וחלב שאינו ממקור פרה, כל כוס נוספת של חלב שאינו ממקור פרה מדי יום הייתה קשורה עם ירידה של 5% ברמות ה- 25-hydroxyvitamin D.