קורס בשיתוף ובאישור משרד הבריאות, בהתאם לתקנת מרשם רוקח שנכנסה לתוקף באוגוסט 2014.
הקורס יתמקד בנושאים בהם נדרש הרוקח הרושם להתעדכן, ובהם: נהלי רישום ותיעוד, אינטראקציות בין תרופות, בדיקות מעבדה, פרמקולוגיה קלינית של תרופות שעבורן ניתן לתת מרשם רוקח וטיפול תרופתי בקבוצות אוכלוסייה מיוחדות.
דגש יושם על הדגמה מעשית של התחברות לתיקי חולים מהקופות השונות, על תיאור של מקרי חולים מהפרקטיקה, על דליית המידע מהתיק הרפואי ועל תשאול החולה לזיהוי בעיות מתרופות ושינוי במצבו של החולה, זאת כדי להגיע להחלטה המושכלת האם לתת לחולה מרשם רוקח המלווה ביעוץ רוקחי או להפנות אותו לרופא המטפל.
הקורס יכלול עשר הרצאות נבחרות שניתנו בקורס 2014 ועשר הרצאות בנושאים חדשים כגון: פרקטיקה בפרמקווג'ילנס, הרעלות בילדים, תרופות מזויפות, פרמקוויגילנס של תרופות ביולוגיות, בעיות הקשורות לטיפול אנטימיקרוביאלי ולטיפול אנטיתרומבוטי, תופעות לוואי במערכת הנשימה, תופעות לוואי פסיכיאטריות, אתיקה ובטיחות במחקרים קליניים והיבטים משפטיים בפרמקווג'ילנס.
בקורס יושם דגש על היבטים מעשיים בעבודתם של הממונים על דיווח תופעות לוואי ועל תרגולים כמו הכנת תכנית לניהול סיכונים, הכנת/קריאת דוחות בטיחות תקופתיים, בניית מערך פרמקוויגילנס, ביקורת של משרד הבריאות. בוגרי קורס 2014 יורשו להירשם למחצית השנייה של הקורס.