לפי דו"ח של בנק ישראל, ההשקעה בתשתיות ובציוד רפואי בישראל היא מהנמוכות ב–OECD. היא מתבטאת בין היתר בבעיית התורים במערכת הבריאות, במחסור במיטות אשפוז ובציוד המיושן בבתי החולים הקטנים ובפריפריה.
ההשקעה בציוד ובתשתיות בבתי החולים בישראל ירדה באופן משמעותי בעשור האחרון, ונמוכה מאוד בהשוואה לחברות ב-OECD – כך לפי דו"ח שפירסם בנק ישראל. כתוצאה מכך, מזהיר הבנק, מערכת הבריאות לא ערוכה להזדקנות ולגידול האוכלוסייה בישראל, איכות השירות לציבור עלולה להיפגע וכבר כיום המטופלים בבתי החולים סובלים מצפיפות, מחסור במיטות אשפוז, מחסור בציוד שיקוף וזמני המתנה ממושכים לבדיקות.
אמנם המחסור במיטות אשפוז בבתי החולים בישראל הוא החמור במערב, אבל הבנק מציין כי ההשקעה היחסית הגדולה ביותר של משרד הבריאות בתשתיות היתה בבתי החולים הפרטיים – ב–2008–2010, כרבע מסך ההשקעה בבתי חולים בישראל בוצע בבתי חולים פרטיים שיאפשר להרחיב את חלקה היחסי של אספקת השירותים במימון פרטי גם בעתיד. "ההשקעה הנמוכה עשויה לשקף בחירה של קובעי המדיניות, שמעדיפים לשמור על יעילות גבוהה יחסית ולהשתמש בהון מצומצם באינטנסיביות רבה, גם במחיר של פגיעה בנוחות השירות לתושבים", נכתב בדו"ח של הבנק.
מאת ליאור דטל