אינדקס גליקמי שלעצמו – בהקשר לדיאטה בריאה – אינו גורם משמעותי להפחתת הסיכון הקרדיווסקולארי, כך מצא מחקר שפורסם בכתב העת JAMA.
כ- 160 מבוגרים עם עודף משקל חולקו לארבע דיאטות שונות (אינדקס גליקמי נמוך ודלה בפחמימות, אינדקס גליקמי נמוך ועשירה בפחמימות, אינדקס גליקמי גבוה וענייה בפחמימות, אינדקס גליקמי גבוה ועשירה בפחמימות), כל אחת לאורך 5 שבועות, בסדר אקראי. כל הדיאטות היו דלות בשומן רווי וכללו כמות משמעותית של פירות, ירקות ומוצרי חלב דלי שומן.
הממצאים לא העידו על יתרונות משמעותיים הקשורים לדיאטות עם האינדקס הגליקמי הנמוך. דיאטת האינדקס גליקמי הנמוך והדלה בפחמימות – בהשוואה לדיאטה עם האינדקס גליקמי הגבוה והעשירה בפחמימות – הורידה את רמת הטריגליצרידים מ- mg/dL 111 ל- 86 mg/dL אך לא השפיעה משמעותית על הרגישות לאינסולין, לחץ הדם הסיסטולי, רמות ה- LDL cholesterol או ה- HDL cholesterol.