סויה מעודדת את ייצור האסטרוגן ובכך משפיעה על התקדמותם של גידולים בשד.
מזונות או תוספי מזון המכילים סויה בהחלט אינם מומלצים לנשים הנאבקות בסרטן השד והם אף עשויים להפריע לטיפול נוגד אסטרוגן הניתן לנשים הללו.
אך מחקר חדש מציע כי סויה למעשה עשויה להועיל לנשים ששרדו לאחר סרטן שד, בכך שהיא מגבירה את יכולתה של מערכת החיסון להלחם בסרטן ולמנוע את הישנותו.
מחקרים קודמים הראו כי ה- isoflavone הידוע בשם genistein – סוג של סויה המצוי במזונות שונים הפריע לטיפול נוגד אסטרוגן בעכברים ללא תאי חיסון מסוג cytotoxic T והחוקרים במחקר הנוכחי שיערו כי המחסור בתאי ה- T הוא שעשוי היה להשפיע על תוצאות המחקר.
על מנת לבחון את ההשערה, ניסו החוקרים לשכפל את מודל המחקר הקודם. החוקרים מצאו כי עכברים שהוזנו בסויה והיו בעלי תאי T ציטוטוקסיים, הציגו תגובה חזקה יותר של תאי T. התגובה הופעלה טרם הטיפול נוגד האסטרוגן ונותרה חזקה במהלכו.
המחקר מסייע להסביר מדוע נשים שצרכו בעברם כמויות גדולות של סויה מציגות שיעור נמוך יותר של הישנות סרטן השד.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine