בפאנל מומחים מיוחד של "גלובס" והמכללה האקדמית לישראל בר"ג, טען פרופ' ליאון אפשטיין שהשקעה בהשכלה משפיעה הרבה יותר על הבריאות וגם: ד"ר אורית יעקבסון מספרת איך בהסתדרות הרפואית סירבו לאפשר לה לחנוך מתמחים במנהל מערכות בריאות רק בגלל שהיא אחות.
"אינני חולק עליכם", הדהים ביום חמישי האחרון פרופ' ליאון אפשטיין, ראש התוכנית לתואר שני במינהל מערכות בריאות במכללה האקדמית לישראל בר"ג ובעבר מנהל בית החולים רמב"ם. אפשטיין הפנה את דבריו לשורה של בכירים במערכת הבריאות שהשתתפו בפאנל מיוחד של "גלובס" והמכללה האקדמית לרגל הקמת הממשלה החדשה, אחרי שאלה הסכימו ביניהם כולם שהבעיה הגדולה ביותר של מערכת הבריאות בישראל היא חוסר בתקצוב.
"צריך לשנות דיסקט, כי ההשפעה של הזרמת כספים למערכת הבריאות על מצב בריאות האוכלוסייה היא שולית", אמר אפשטיין, "גורם הסיכון הכי גבוה לתמותת תינוקות, למשל, הוא השכלת האם. מחקרים מראים שתמותת התינוקות אצל אימהות לא משכילות גבוהה פי 9.5 ביחס לתמותה אצל אימהות אקדמאיות. לפי המחקר האחרון, תמותת תינוקות שמוגדרת בת מניעה, כזו שניתן היה למנוע, גבוהה בארץ מכל המדינות המפותחות למעט ארה"ב. והנה למרות זאת, אף אחד בקופות החולים או בבתי החולים לא שואל את המטופלים בדבר השכלתם ולא רושם את זה".
מאת שי ניב