צריכה של מזונות חריפים מפחיתה את הסיכון לתמותה

 

 

ככול שתדירות צריכה המזונות החריפים גדלה כך מתארכת תוחלת החיים, מצא מחקר תצפית שפורסם ב- BMJ.

 

כ- 500,000 מבוגרים מסין דיווחו על התדירות בה הם צורכים מזונות חריפים. אנשים עם סרטן, שבץ או מחלות לב בתחילת המחקר לא נכללו בו.

 

לאורך 7 שנות המעקב, 20,000 נבדקים מתו. לאחר תקנון למשתנים מרובים הסיכון לתמותה מכל הסיבות היה נמוך ב- 10% בקרב נבדקים שצרכו מזונות חריפים 1-2 פעמים/שבוע ונמוך ב- 14% בקרב הנבדקים שצרכו מזונות חריפים 3-7 פעמים בשבוע – בהשוואה לנבדקים שצרכו את המזונות הללו פחות מפעם בשבוע. הפחתה מובהקת נצפתה בשיעור מקרי המוות הקשורים לסרטן, מחלות לב איסכמיות ומחלות בדרכי הנשימה.

 

פלפל צ’ילי היה המזון החריף הנפוץ ביותר. החוקרים ציינו כי capsaicin, המרכיב הפעיל העיקרי בפלפל הצ’ילי ידוע כפעיל נגד , כנוגד חמצון, נוגד דלקת, בעל פעילות אנטי סרטנית ונגד .

 

 

לידיעה >>

 

הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine

 

מאמרים נוספים

מחקר חדש המפורסם ב- JAMA קושר בין סרטן המעי הגס ומחלות לב:
המחקר מציין כי מתרפאים המציגים סימנים של מחלת לב מצויים בסיכון כמעט כפול ללקות בסרטן המעי הגס. יתכן שהסיבה לכך הינה שהרגלי חיים מזיקים ודלקת מצויים בבסיסן של שתי המחלות. הקשר בין מחלות...

עדכוני רישום

נושאים חמים

אקסטזי - סם האהבה

חוץ מירידה במשקל, לאוזמפיק יש השפעות נוספות על המשתמשים

טפסים לבתי מרקחת

טסטומקס TESTOMAX

משרד הבריאות: פרסום מחירון תרופות מרשם באתר של משרד הבריאות

וובינרים קרובים

התחברות לאתר

אישור הרשמה

תודה על הרשמתך

ברגעים אלה נשלח אליכם מייל אישור הרשמה. להפעלת חשבונך באתר, יש ללחוץ על קישור זה.

הנתונים שסיפקת במהלך הרישום נבדקים כעת מול מאגר רישוי המקצועות הרפואיים במשרד הבריאות. בתום הבדיקה תתקבל הודעה בהתאם.

תוכן למנויים

תוכן זה ניתן להצגה
לאנשי / נשות
צוות מקצועי בלבד

לכניסה למערכת:

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

,אם הינכם עובדי מקצועות הבריאות
.עדכנו זאת בחשבונכם האישי

אם לדעתך נפלה טעות, ניתן ליצור קשר עם צוות האתר דרך עמוד יצירת הקשר

כניסת מנויים רשומים

בלחיצה על כניסה אני מאשר\ת את הסכמתי לתנאי האתר ולמדיניות הפרטיות

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר