משקעים של חומצות שומן במוח עשויים לתרום באופן משמעותי להתפתחותה והתקדמותה של מחלת האלצהיימר, כך מצאו חוקרים לאחרונה.
התגלית, תומכת בתיאוריה כי מחלת האלצהיימר היא מחלת מוח מטבולית הדומה להשמנה ולסוכרת (בהיותן מחלות מטבוליות פריפריות), ולכן ייתכן כי טיפולים חדשניים להשמנה יוכלו גם לשמש לטיפול במחלת האלצהיימר.
במסגרת המחקר נבדק מוחם של 9 אנשים שמתו מאלצהיימר, הנ”ל הדגימו שיעורים גבוהים יותר של משקעי שומן בהשוואה ל- 5 מוחות של אנשים בריאים. הממצאים עלו בקנה אחד עם ממצאי בדיקה שנערכה למוחות עכברים ששונו גנטית כך שיעמדו בסיכון גבוה להתפתחות מחלת האלצהיימר.
משקעי השומן הפריעו לפעילות תאי הגזע במוח שתפקידם לתקן נזקים. באמצעות שימוש במולקולות המעכבות את האנזימים המייצרים את חומצות השומן, הצליחו החוקרים למנוע את הצטברותן במוחם של העכברים.