חוקרים מצאו כי הדרך הטובה ביותר למנוע אלרגיות למזון בילדים היא להאכיל אותם במזונות הללו מוקדם במהלך החיים.
מרבית ההורים נוטים למנוע מילדיהם להיחשף למזונות בעלי פוטנציאל אלרגני, כולל בוטנים, סויה, חלב פרה, ביצים, פירות ים וחיטה. חלק מהנשים בהיריון או המניקות אף נמנעות מהמזונות הללו בעצמן על מנת למנוע אלרגיה של ילדיהן.
אך המחקר החדש מאוניברסיטת Manitoba מציע כי יש לחשוף ילדים בזהירות למזונות עם פוטנציאל אלרגני.
המחקר LEAP כלל מעל ל- 600 ילדים בגילאים 4-11 חודשים אשר הציגו סיכון גבוה לפתח אלרגיה לבוטנים.
הילדים חולקו אקראית לשתי קבוצות אשר אחת מהן נתבקשה לצרוך חטיף המכיל בוטנים 3 פעמים בשבוע עד גיל 5.
מבין הילדים שלא צרכו את החטיף, 17% פיתחו אלרגיה עד גיל 5 בעוד שרק 3% מהילדים שאכלו את החטיף פיתחו אלרגיה.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine