הגבלת החומרים המשתחררים כתוצאה מפירוק שומנים מהחי במעי עשויה לסייע למניעת atherosclerosis.
הורדת הרמות של תוצרי הלוואי המיוצרים על ידי חיידקים במעי בעודם מפרקים שומנים מהחי עשויה לסייע להפחתת הסיכון לתחלואה קרדיווסקולארית, כך על פי מחקר חדש.
החוקרים מצאו חומר המונע מהחיידקים להפוך choline, lecithin, ו- carnitine המיוצרים כולם במהלך פירוק של שומנים מהחי במעי ל- trimethylamine N-oxide או TMAO, ובכך להפחית את הסיכון להתפתחות atherosclerosis.
החוקרים נתנו 3,3-dimethyl-1-butanol או DMB – אנלוג מבני של choline לעכברים שניזונו מדיאטה עשירה ב- choline או carnitine ומצאו כי המכרסמים הציגו רמות נמוכות יותר של TMAO ונטו לפתח atherosclerosis בשיעורים נמוכים יותר.
“המחקר פותח את הדלת ליצורן של תרופות חדשות למחלות לב המושפעות מהדיאטה, ל- atherosclerosis ולמחלות מטבוליות נוספות.” סיכמו החוקרים.