בנות בגיל ההתבגרות שאוכלות הרבה סיבים עשויות להציג סיכון מופחת להיארעות סרטן שד מאוחר יותר בחייהן, כך מצא מחקר שפורסם בכתב העת Pediatrics.
כ- 44,000 נשים בגילאים 33-52 שהשתתפו ב- Nurses' Health Study II מילאו שאלונים בנוגע לדיאטה שלהן בתקופת התיכון, ובאופן ספציפי על צריכת סיבים. הנשים אף סיפקו מידע בנוגע לגורמי סיכון לסרטן השד ולהיארעות סרטן השד.
לאחר תקנון למשתנים מרובים, נשים בחמישון העליון של צריכת הסיבים בגיל ההתבגרות הציגו סיכון נמוך באופן מובהק ללקות בסרטן שד בהשוואה לנשים בחמישון התחתון. האפקט היה מובהק סטטיסטית רק עבור סרטן שד בגיל העמידה.
בקרב כלל הנשים, כל עלייה של 10 גרם ליום בצריכת הסיבים בגיל ההתבגרות ובבגרות המוקדמת נמצא קשור עם הפחתה של 13-14% בסיכון להיארעות סרטן השד.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine