נשים הצורכות דגים רבים במהלך ההיריון עשויות להעמיד את ילדיהן בסכנה להשמנה, כך על פי מחקר שפורסם ב- JAMA Pediatrics.
צריכת דגים, על אף יתרונותיה, עשויה להגביר את החשיפה למזהמים אורגניים, אשר חלקם נמצאו משפיעים על המערכת האנדוקרינית. מדענים אף הציעו כי המזהמים עשויים להפריע למסלולי האיתות של קולטנים שונים וכי הנ"ל עשוי לשנות את ביטויים של גנים, להשפיע על חילוף החומרים של שומנים ולתרום להתפתחות של השמנה.
בשנת 2014, ה- (US Food and Drug Administration (FDA וה- (Environmental Protection Agency (EP המליצו כי נשים הרות, מניקות או צפויות להרות יצרכו מקסימום שלוש מנות דג מדי שבוע על מנת להגביל את החשיפה ל- methyl-mercury.
במסגרת המחקר נבדקו 26,184 נשים וילדיהן מארה"ב ומאירופה, אחר הילדים נערך מעקב עד גיל שש.
מהלידה ועד גיל שנתיים, 8,215, או 31% מהילדים גדלו באופן מהיר. בגיל 4, 4,987, או 19.4% מהילדים סבלו מעודף משקל או מהשמנה ו- 3,476, או 15.2% סבלו מעודף משקל או השמנה בגיל 6.
ילדים לאמהות שצרכו דגים מעל לשלוש פעמים בשבוע במהלך ההיריון הציגו ערכי (body mass index (BMI גבוהים יותר בגיל שנתיים, 4 שנים ושש שנים, בהשוואה לילדים לאמהות שצרכו כמות קטנה יותר של דגים.