צריכת מזונות עשירים בוויטמין C עשויה למנוע התפתחות קטרקט, כך מצא מחקר חדש שפורסם בכתב העת Ophthalmology. על פי המחקר, לדיאטה ולסגנון החיים, ולא לגנטיקה ההשפעה הגדולה ביותר על ההתפתחות של קטרקט, וויטמין C עשוי להפחית את הסיכון בשליש.
במסגרת המחקר נאסף מידע מכ- 100 זוגות תאומות מבריטניה. המשתתפות מילאו שאלונים שעקבו אחר צריכת הויטמינים, הנחושת, המגנזיום, האבץ ומרכיבי תזונה אחרים לאורך 10 שנים.
התפתחות קטרקט נבדקה באמצעות בדיקות הדמיה ובדיקות קליניות.
בבדיקה הראשונה נמצא קשר בין צריכה גבוהה של ויטמין C וסיכון נמוך ב- 20% להתפתחות קטרקט. לאחר 10 שנים נמצא סיכון נמוך ב- 33% להתפתחות קטרקט בקרב נשים שדיווחו על דיאטה עשירה בוויטמין C.
גורמים גנטיים נמצאו אחראים ל- 35% מההבדל בהתפתחות הקטרקט בעוד שגורמים סביבתיים כגון דיאטה היו אחראים לכ- 65%, נתון המציע כי ההשפעה הגנטית פחות משמעותית מכפי ששוער בעבר.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine