בנוגע לצריכת סידן ישנן חדשות טובות ורעות – צריכה גבוהה עשויה להפחית את הסיכון לתחלואה קרדיווסקולארית אך לא להיארעות שבץ או שברים בקרב מבוגרים. אלו מסקנותיו של מחקר חדש שהוצג ב- Endo 2016 – הוועידה השנתית של ה- Endocrine Society שנערכה בבוסטון.
במסגרת המחקר נבדקו 2,199 גברים ו- 2,704 נשים בגילאים 50 ומעלה – ללא היסטוריה של CVD או שבץ – שנטלו חלק ב- Korea’s Ansung and Ansan Cohort Study שהחל בשנת 2001. במסגרת המחקר נערך מעקב של 13 שנים אחר הנבדקים.
צריכת הסידן הוערכה באמצעות שאלוני תזונה. מדי שנתיים הנבדקים עברו בדיקות וראיונות באמצעותם זוהתה היארעות של CVD, שבץ ושברים.
בהשוואה לנבדקים עם צריכת סידן נמוכה, הללו שצרכו רמות גבוהות של סידן הציגו סיכון נמוך ל- CVD. אף על פי כן, לא נצפתה כל ירידה בסיכון לשברים או שבץ על רקע צריכת רמות גבוהות של סידן.