תינוקות הצורכים מזונות המכילים אורז עשויים להציג רמות גבוהות יותר של ארסן בשתן בהשוואה לתינוקות שאינם צורכים אורז כלל, כך מצא מחקר קוהורט שנערך בניו-המפשייר ופורסם בכתב העת Pediatrics. (מחקרי עבר מצאו כי חשיפה לארסן בשלבים מוקדמים של החיים עשויה להשפיע השפעה שלילית על התפתחות התינוק).
כ- 80% מכ- 700 התינוקות שנכללו במחקר ועבורם מולאו על ידי ההורים שאלוני דיאטה החלו לצרוך מוצרים המכילים אורז במהלך שנת חייהם הראשונה. בגיל 12 חודשים נאספו דגימות שתן מ-129 תינוקות אשר מחציתם צרכה אורז או מוצרים המכילים אורז במהלך היומיים הקודמים. סה”כ ריכוז הארסן בשתן היה גבוה באופן מובהק בקרב התינוקות שצרכו אורז או מוצרי אורז בהשוואה לתינוקות שלא עשו כך.
החוקרים סיכמו: “ממצאי המחקר עולים בקנה אחד עם המלצותיו של ה- FDA שלא לספק לתינוקות אורז כדגן יחיד וכי אין להגזים במתן מוצרים המכילים אורז.”
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine