המחקר ניסה לבחון האם קיים קשר בין צריכת שוקולד, עמידות לאינסולין ורמות אנזימי הכבד בסרום בקרב מדגם לאומי של מבוגרים מלוקסמבורג.
מדגם אקראי של 1153 מבוגרים בגילאים 18-69 שנים גויס לצורך המחקר, צריכת השוקולד (גרם/יום) נבדקה באופן חצי כמותי. רמות הגלוקוז בדם ורמות האינסולין שימשו לבניית מדד שהעריך את העמידות לאינסולין. כמו כן נמדדה רמת אנזימי הכבד בסרום.
נמצא כי מרבית צרכני השוקולד היו צעירים, פעילים גופנית, בעלי רמת השכלה גבוהה ועם פחות מחלות רקע. 81.8% מהנבדקים במחקר צרכו שוקולד כאשר הצריכה הממוצעת הייתה 24.8 גרם/יום.
כמו כן נמצא קשר בין צריכה גבוהה של שוקולד, סיכון נמוך לעמידות לאינסולין, רמות נמוכות של אינסולין בסרום ורמות נמוכות של אנזימי כבד בסרום.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine