מטרה: לבדוק האם צריכה גבוהה של תפוחי אדמה אפויים או מבושלים, צ'יפס או חטיפי תפוח אדמה קשורה ליתר לחץ דם.
משתתפים: 62,175 נשים מה- Nurses' Health Study, 88,475 נשים מה- Nurses' Health Study II, ו- 36,803 גברים מה- Health Professionals Follow-up Study ללא יתר לחץ דם בתחילת המחקר.
תוצאות: בהשוואה לצריכה של פחות ממנה אחת לחודש, ה- hazard ratios עבור צריכה של 4 מנות ומעלה בשבוע היו 1.11 (95% confidence interval 0.96 to 1.28; P for trend=0.05) עבור צריכה של תפוחי אדמה אפויים, מבושלים או מחית תפוחי אדמה, 1.17 (1.07 to 1.27; P for trend=0.001) עבור צ'יפס ו- 0.97 (0.87 to 1.08; P for trend=0.98) עבור חטיפי תפוחי אדמה.
החלפת מנה אחת של תפוחי אדמה אפויים, מבושלים או במחית עם מנה אחת של ירקות ללא עמילן הפחיתה את הסיכון ליתר לחץ דם (hazard ratio 0.93, 0.89 to 0.96).
מסקנות: צריכה גבוהה של תפוחי אדמה נמצאה קשורה בקשר עצמאי ופרוספקטיבי עם עלייה בסיכון להתפתחות יתר לחץ דם.