טיפולי אקופונקטורה מפחיתים את שכיחות הסימפטומים הקשורים למנופאוזה, אלו מסקנותיו של מחקר שמצא כי בהשוואה לנשים שלא טופלו באקופונקטורה, גלי החום והזעות הלילה פחתו בכ-שליש בקרב הנשים שטופלו. היתרונות נצפו לאורך שישה חודשים לפחות.
למחקר גויסו 209 נשים בגילאים 45-60 שלא חוו מחזור חודשי במשך 3 חודשים לפחות ואשר סבלו בממוצע מלפחות ארבעה אירועים של גלי חום או הזעות לילה פר 24 שעות במהלך השבועיים האחרונים.
הנבדקות חולקו באופן אקראי לשתי קבוצות. הראשונה – טופלה באקופונקטורה למשך שישה חודשים ולאחר מכן נמצאה במעקב למשך שישה חודשים נוספים. הקבוצה השנייה לא טופלה במהלך ששת החודשים הראשונים אך טופלה במהלך ששת החודשים הבאים.
כל הנבדקות תיעדו היארעות של גלי חום או הזעות לילה ומילאו מדי חודשיים שאלון איכות חיים שכלל שאלות שבדקו כיצד תסמינים כגון דיכאון וחרדה, איכות השינה ותסמינים פיזיים אחרים משפיעים על איכות חייהן.
לאחר שישה חודשים, קבוצת המחקר דיווחה על שיעור נמוך ב- 36.7% של גלי חום פר יום בהשוואה לתקופה שטרם הטיפול. מנגד, קבוצת הביקורת דיווחה על עלייה של 6%.