דיאטה עתירת שומן במהלך ההיריון משפיעה על המיקרוביוטה של העובר ובכך גם על תזונתו והתפתחותו. אלו מסקנותיו של מחקר חדש שפורסם בכתב העת Genome Medicine.
החוקרים הגיעו למסקנותיהם לאחר שניתחו דגימות צואה של 157 ילודים שניטלו 24-48 שעות לאחר שנולדו. דגימות הצואה של 75 מהנ”ל נותחו שוב בגיל 4-6 שבועות.
באמצעות ריצוף דנ”א, בחנו החוקרים את ההרכב החיידקי בדגימות הצואה – סמן לאוכלוסיית החיידקים במעי.
בנוסף נבדקו באמצעות שאלונים הרגלי הדיאטה של האמהות במהלך ההיריון.
החוקרים מצאו כי בהשוואה לילודים שאימם דיווחה על צריכה יומית נמוכה של שומנים בחודש שלפני הלידה, ילודים לאמהות שדיווחו על צריכת שומנים גבוהה הציגו רמות נמוכות של Bacteroids במעיים שלהם זמן קצר לאחר הלידה ובגיל 4-6 שבועות.
החוקרים הסבירו כי Bacteroids מסייעים לפרק ולנצל אנרגיה מפחמימות מסוימות, כך שהפחתה בספירתם משמעותה כי אותם פחמימות יהיו לא שמישות ובכך יושפעו לרעה ניצול האנרגיה והתפתחות מערכת החיסון של היילוד.
הידיעה הועברה ע”י חנה מרכוס מערכת PharmaLine