צריכת ביצים בגילאים 4-6 חודשים ובוטנים בגילאים 4-11 חודשים מפחיתה את הסיכון לאלרגיות למזונות הללו, כך סיכמה meta-analysis שפורסמה ב- JAMA .
הממצאים התבססו על ראיות ממחקרים אקראיים שכללו ילדים בקבוצות סיכון גבוהות או נורמאליות לסבול מאלרגיות למזונות הללו (חמישה מחקרים כללו כ- 1900 ילדים ובחנו הופעת אלרגיה לאחר היכרות מוקדמת עם ביצים ושני מחקרים שכללו כ- 1600 ילדים, בחנו הופעת אלרגיה לאחר היכרות מוקדמת עם בוטנים).
החוקרים אף מצאו ראיות מוצקות בנוגע להיעדר הקשר בין תזמון הצריכה של גלוטן ומחלת הצליאק.
היכרות מוקדמת עם מזונות שונים לא נמצאה קשורה עם עלייה בסיכון לתחלואה אלרגית או אוטואימונית באף לא אחד מ- 146 המחקרים שנסקרו.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine