ידוע כי צריכת בשר בקר, כבש או חזיר, צלוי או מעושן, הינה מקור ל- polycyclic aromatic hydrocarbon (PAH) carcinogens – העשויה להעלות את הסיכון להיארעות סרטן השד. אף על פי כן, עדיין לא נערכו מחקרים שיבחנו האם הצריכה של PAH משפיעה על סיכויי ההישרדות לאחר סרטן השד.
במחקר השתתפו 1508 נשים שאובחנו עם סרטן שד פולשני או in situ בין השנים 1996-1997. הנשים נבדקו בתחילת המחקר ולאחר חמש שנים, הוערכה הצריכה של בשרים צלויים או מעושנים.
לאחר חציון של 17.6 שנים, אירעו 597 מקרי מוות, מתוכם, 237 היו קשורים לסרטן השד.
נמצא כי צריכה גבוהה של בשרים צלויים או מעושנים (בקר, כבש, חזיר) טרם האבחנה העלתה את הסיכון לתמותה מכל הסיבות (HR = 1.23, 95% CI = 1.03 to 1.46) ובאופן ספציפי מסרטן השד (HR = 1.23, 95% CI = 0.95 to 1.60, Ptrend = .09). כמו כן נצפו שיעורי תמותה גבוהים יותר (31%) בקרב נשים שהוסיפו לצרוך את המזונות הנ"ל לאחר האבחנה (HR = 1.31, 95% CI = 0.96 to 1.78). יתר על כן, נמצא כי שיעורי התמותה הספציפיים כתוצאה מסרטן השד היו נמוכים יותר בקרב נשים שנטו לצרוך בשר עוף או דגים צלוי או מעושן (HR = 0.55, 95% CI = 0.31 to 0.97).
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine