בספטמבר 2016 הכריזה הרשות האירופית לבטיחות מזון כי צבע המאכל המלביןE171 (טיטניום דיאוקסיד) בטוח למאכל בכמויות שבהן משתמשים בתעשיית המזון, הקוסמטיקה והטואלטיקה וכי לא נשקפת ממנו סכנה בריאותית של ממש. ההכרזה לא כללה המלצות להגבלת השימוש, אך מחבריה המליצו לעשות מחקרים נוספים כדי לוודא שהחומר אינו פוגע במערכת הרבייה.
ההכרזה פורסמה רק לפני כמה חודשים, ואילו בימים האחרונים התפרסמו כותרות על מחקר חדש מגלה שE171 מעלה את הסיכוי לסרטן ב-40 אחוז. קריאה ביקורתית של במחקר המקורי בכתב העת Scientific Report יש כל מני בעיות שמקשות על הסקת מסקנה כל כך מרחיקת לכת
מאת שקד אשכנזי